Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

De A4 Delft-Schiedam ontwikkelingen in 2012

Op 6 juli 2011 deed de Raad van State uitspraak: De A4 Delft-Schiedam mag worden aangelegd. In september 2011 werd bekend dat de Nederlandse combinatie A4ALL (Boskalis, Heijmans en Volker Wessels) het wegdeel mag aanleggen. 

Op 7 december 2011 presenteerde minister Schultz plannen voor wegen en tunnels. Zij koos voor de Blankenburgtunnel en ook wordt de A13-A16 verbinding met tunnel een feit!

Op deze pagina het verdere verloop van dit veelbesproken stukje snelweg. Wat verscheen er over de A4 in de afgelopen jaren? Lees het hier.


Aanleg verlengde A4 begonnen

26 april 2012 - "Zuid-Holland is de meest dichtbevolkte provincie waar 3,5 miljoen mensen wonen en werken. Dat betekent dat je goede infrastructuur nodig hebt. Vandaag beginnen we met de aanleg van een essentiële schakel: de 7 kilometer A4 tussen Delft en Schiedam en de 7 vierkante kilometer gebiedsontwikkeling. Met nieuwe natuur, recreatie en duurzame agrarische bedrijvigheid", aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt vandaag in Vlaardingen.

Samen met minister Melanie Schultz van Haegen, Guido van Woerkom (ANWB) en Bernard Wientjes (VNO-NCW) verrichtte Ingrid de Bondt de starthandeling. "Zowel voor de economie als voor de leefbaarheid is het van belang dat we blijven investeren in goede bereikbaarheid. Voor dit gedeelte van de Randstad staan we samen nog voor een aantal uitdagende grote projecten ter verbetering van de doorstroming en voor de economische vitaliteit van dit gebied met de greenport Westland en Oostland en met de mainport van de Rotterdamse haven. Ik noem de aanleg van de Blankenburgtunnel en de A13-A16. En op de middellange termijn de aanleg van de A4 Zuid", sprak De Bondt.

Bron: Rijkswaterstaat 26 april 2012


Startschot aanleg A4 Midden-Delfland

De officiële start van de aanleg van de A4 door Midden-Delfland bestond uit het openen van een slagboom zodat het bouwverkeer over de hulpbrug het bouwterrein kan bereiken. Demissionair minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) trotseerde hiervoor de harde wind samen met Wientjes (VNO-NCW), Van Woerkom (ANWB), gedeputeerde De Bondt en Van der Hee van Rijkswaterstaat.

Cruciaal

Volgens Schultz van Haegen is ‘dit meest besproken stukje weg cruciaal voor een betere bereikbaarheid in de regio en daarmee voor de economie’. Het ontlast de overvolle A13 en verlost de regio van het vele sluipverkeer tijdens de spitsuren. De weg moet in 2015 klaar zijn, waarna er volgens de prognoses ongeveer 128.000 voertuigen per dag gebruik van zullen maken. De aanleg kost 650 miljoen euro.

Historisch

Verladersorganisatie EVO en TLN noemen de aanleg ‘historisch moment waar het bedrijfsleven al decennia lang naar heeft uitgekeken.’ De A4 Delft-Schiedam is ‘slechts’ 7 kilometer lang, maar vormt één van de ontbrekende schakels die de Randstad met België moet verbinden. Vooral het vrachtverkeer zal van deze route gebruik maken, verwachten EVO en TLN.

Voltooiing

Met de aanleg van de A4 Delft-Schiedam is Nederland weer een stapje dichter bij de volledige voltooiing van de A4 naar België. Op dit moment wordt de A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord aangelegd. De A4-Corridor is pas helemaal af wanneer ook het stuk tussen Beneluxplein en Klaaswaal wordt aangelegd. Helaas zijn daar nog geen concrete plannen voor gemaakt.

Bron: Persbericht EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, 26 april 2012.

04 april 2024