MIDDEN - DELFLAND

Joseph and the amazing technicolor® dreamcoat

21 & 22 april 2012. De Hoornbloem was voor twee dagen omgetoverd tot een schitterend theater met een breed speelveld, prachtig decor en belichting, en een tribune voor 600 personen publiek. De musical 'Joseph and the amazing technicolor® dreamcoat' werd drie keer uitgevoerd door ca. 100 amateurs uit Midden-Delfland. De organisatie was in handen van Stichting Muziek Midden-Delfland.

Bekijk hier fotoalbums van deze bijzondere voorstelling: deel 1, deel 2, koor & orkest

De Hoornbloem stelde een Egyptische museum voor, waar de nieuwe archeologische vondst, Joseph, bewonderd kon worden; zo begint de show. Als Joseph 'tot leven' komt begint zijn levensverhaal. De solisten, het ensemble, het koor en orkest leverden een prachtige prestatie die grenst aan een professionele productie. Het orkest, het toneelspel en de zang waren uitstekend verzorgd! Veel complimenten ook voor het kinderkoor. Het decor, de belichting en de mooie, vaak kleurrijke kleding waren een lust voor het oog. Het publiek beloonde dit met een langdurig applaus.

Nog niet lang geleden (2008-2010) speelde deze musical in verschillende theaters in het land met Freek Bartels als Joseph. Hij won de competitie in het TV-programma 'Op zoek naar Joseph'. Deze musical werd nu dus uitgevoerd door amateurs uit Midden-Delfland, kleinschaliger, maar zeker niet minder indrukwekkend. 

Voor wie dit spektakel gemist heeft... we hebben de foto's nog.... en binnenkort wellicht een DVD met de integrale vastlegging.

Het verhaal 

De eerste musical van Time Rice en Andrew Lloyd Webber, vertaald door Martine Bijl, is gebaseerd op het bijbelse verhaal uit het boek Genesis over Joseph, een van de twaalf zonen van Jacob. Het verhaal speelt zich af in Egypte. Joseph is de lieveling van zijn vader. Zijn jaloerse broers verkopen hem als slaaf en uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Met zijn bijzondere gave, het uitleggen van dromen, helpt hij de Farao zijn nare droom te verklaren en geeft hem goed advies dat Egypte redt van de hongersnood. Als dank kroont de Farao Joseph tot onderkoning. Na vele jaren ziet Joseph zijn broers weer terug, maar zij herkennen hem niet; dan stelt hij hen op de proef... Daarna vertelt hij wie hij is... en komt alles weer goed.

09 december 2013