Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Record aantal kano's bij Nazomerfeest Maasland

25 augustus 2012. Tegen halftien in de ochtend hadden al veel kanovaarders zich verzameld bij 't Middelpunt in Schipluiden. Nadat ook de laatkomers een plaatsje hadden gevonden langs de startlijn kon de wedstrijd echt beginnen. Vorig jaar werd er tijdens de prijsuitreiking nog een oproep gedaan om het volgend jaar mee te varen. Dat heeft duidelijk geholpen want er was nu een record van 46 kano's. Voor de meeste deelnemers was het toch vooral een pleziertocht om door de mooie Oostgaag en Zuidgaag te kunnen varen. De ophaalbruggen waren voor een keer allemaal open gezet.

Nazomerfeest Maasland - 25 augustus 2012

Ondertussen werd in Maasland de laatste hand gelegd aan de kramen van de Kinderrommelmarkt; hier waren ook veel 'grote' kinderen die een bonte verzameling van goederen probeerden te verkopen. Daarnaast was er een aantal kramen waar vrijwilligersorganisaties en verenigingen zich presenteerden. In de Doelstraat stonden twee huizenhoge 'springkussens'. De stormbaan, met aan het eind een hoge afsprong, was voor veel kinderen best spannend.

Nazomerfeest Maasland - 25 augustus 2012

Nazomerfeest Maasland - 25 augustus 2012

Nazomerfeest Maasland - 25 augustus 2012

Gezellige markt, leuke muziek... en weer nattigheid...

Op de muziekvlonder stond een uitgebreid en gevarieerd programma op het programma. Na de prijsuitreiking van de kanotocht mochten de twee Maaslandse harmonieën het spits afbijten. Swen Zuiderwijk was met zijn hoorn veilig in het orkest gekropen. Vorig was hij als dirigent van Euterpe doorweekt geraakt door de plotselinge regen tijdens het concert. Ook dit jaar bleef de dirigent, nu Frank Hendriks, niet droog, toen het na enkele nummers ineens begon te regenen, eerst langzaam, maar spoedig daarna ook hevig... Frank hield vol en maakte het muziekstuk eerst af, alvorens een pauze in te lassen. Toen het weer droog was werd het optreden vervolgd. Ook tijdens de rest van de middag wisselden droge perioden en korte buien elkaar af.

Nazomerfeest Maasland - 25 augustus 2012

Nazomerfeest Maasland - 25 augustus 2012

Nazomerfeest Maasland - 25 augustus 2012


Programma Nazomerfeest Maasland - zaterdag 25 augustus 2012

Op zaterdag 25 augustus wordt er in het centrum van Maasland het Nazomerfeest gehouden. Belangrijke onderdelen zijn de kinderrommelmarkt, de muziekvlonder vóór café de Pinas en, al vroeg in de ochtend, de kanotocht van Schipluiden naar Maasland over de Oostgaag en Zuidgaag. Nieuw dit jaar is de talentenshow "Maasland's got talent".

Programma van uur tot uur op muziekvlonder voor de Pynas:

10.15 u - 11.30 uur: Aankomst en prijsuitreiking kanotocht
12.00 u - 12.45 uur: Euterpe en Maaslandse Harmonie: onze Harmonieën spelen samen
13.00 u - 14.00 uur: "Maasland's got talent", talentenshow: NIEUW!
14.15 u - 14.45 uur: Vivian v.d. Berg en de Pilots,
15.00 u - 15.30 uur: PerQzzy, jonge slagwerkgroep uit Kwintsheul
15.45 u - 16.15 uur: WLDRF, live improv. uit Rotterdam.
16.30 u - 17.00 uur: The Rockshots, bekende pop- en rocknummers

Nazomerfeest 2011

In navolging van Holland's got talent hebben we voor het eerst onze eigen Maasland's got talent! Tijdens deze talentenshow kunnen deelnemers hun (muzikale) talenten laten zien. Vervolgens wordt een winnaar gekozen door de jury: burgemeester Arnoud Rodenburg, Ellen Verkade en dirigent van de Maaslandse Harmonie.
Deelnemers kunnen zich tot 20 augustus 2012 aanmelden via maaslandsgottalent@middendelfland.nl onder vermelding van naam, adresgegevens, telefoonnummer en uit te voeren act (bijvoorbeeld zang, dans, etc). Iedere deelnemer heeft ongeveer 3 minuten de tijd om zijn act te laten horen en/of zien.

Programma voor de hele dag:

  • Giant jump atrractie en springkussen.
  • Kinderrommelmarkt aan weerskanten van de Vliet vanaf Veldesteijn tot in de Doelstraat.
  • Intekenen voor een kraam: Voor de kinderen op de kinderrommelmarkt geldt een tarief van 2,50 euro voor een halve kraam van twee meter. Kramen van 4 meter zijn er voor Maaslandse kunstenaars en hobbyisten voor 15 euro, en voor verkoop gerichte kramen wordt 25 euro berekend. Aanmelden tegen contante betaling bij Rob's Bikecenter aan de 's Herenstraat 3A te Maasland. Tel: 010 5912318
  • Inschrijven voor de 14 bruggentocht Schipluiden-Maasland:
    De succesvolle kanotocht Schipluiden/Maasland wordt weer gehouden. Alle bruggen tussen de twee dorpen gaan open voor de "14 bruggentocht Schipluiden-Maasland ".De tocht start om 9.30 uur in Schipluiden en finisht midden in Maasland bij de muziekvlonder. Aanmelden bij: Rien Langstraat tel. 015-3809932 of Sabine Langstraat tel. 06-30731248. Of via de mail: info@paviljoenschipluiden.nl Kosten: € 7,50 huurkano, € 5,- eigen kano.

Nazomerfeest 2011

Bron: Persbericht VMO 5 juli 2012

03 april 2024