Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Webwinkel met kunst uit Midden-Delfland geopend

Beeldend kunstenaar Rina Groot woont en werkt 20 jaar aan de Dorpsstraat in Schipluiden. Ter ere van dit jubileum heeft zij een webwinkel geopend met werk geïnspireerd op haar woon- en leefomgeving, het Midden-Delflandgebied. Van bekende dorpsgezichten uit Midden-Delfland maakte zij tekeningen, die geleid hebben tot schilderijen en etsen. De tekeningen verwijzen naar de realiteit, zoals die nu is. Het werk over Midden-Delfland heet de M-D special en is overzichtelijk via internet te bekijken en te bestellen op: www.rinagroot.nl/.

Op haar website beschrijft Rina haar werken als volgt:

"In de schilderijen heb ik de onderlinge relatie geaccentueerd door een overeenkomst in kleuren. De herkenbaarheid is hierin een belangrijk onderdeel. Verder heb ik de etstechniek gebruikt omdat er met deze techniek meer afdrukken kunnen worden gemaakt. Etsen in blauw/zwart zijn dubbeldrukken in lijn en aquatint techniek. De etsen in zwart/wit zijn gemaakt met de zogenaamde droge-naald techniek, de lijn is direct met een scherpe naald aangebracht in een zinkplaat".

Naast de werkzaamheden voor haar eigen werk, geeft zij ook schilderles en doet zij regelmatig mee aan kunstprojecten met volwassenen en kinderen. Onder andere op Open Monumentendag is het atelier altijd open voor een bezoek. Op andere dagen is een bezoek aan het atelier op afspraak mogelijk. Rina Groot werkt ook in opdracht voor bijvoorbeeld een portret of een landschap.

Meer informatie over de projecten en de webwinkel staat op: www.rinagroot.nl.

Kunstatelier 1992
Kunstatelier 1992.

Galeriezolder 2012
Galeriezolder 2012.

Vier voorbeelden uit de webwinkel 2012-1.'M-D special' van Rina Groot:

Bron: Rina Groot, 8 juni 2012

03 april 2024