Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuw streekproduct: Midden-Delflandse Kaaskopjes

23 november 2012. Vrijdag 23 november introduceerde Wessels Kaas & Noten in Den Hoorn een speciaal zoutje gemaakt van Midden-Delflandse kaas en boter. Speciale gasten bij de introductie waren burgemeester Bas Verkerk uit Delft en wethouder Ronald Vuijk uit Midden-Delfland. De heren keurden de nieuw aangeboden Kaaskopjes op smaak, kleur, consistentie en kwaliteit.

Pure smaak

Het keuringsrapport voor het zoutje van beide heren - kenners van lekkere hapjes, door jarenlange ervaring - loog er niet om. Kleur, smaak, structuur en kwaliteit kregen gemiddelde een 8.5 !
Wethouder Vuijk was dan ook lovend: 'Je proeft de pure smaak van Midden-Delfland. Zo'n product als dit is niet alleen lekker, maar staat ook voor datgene wat Midden-Delfland en de producenten van Midden-Delfland aan de stad kunnen bieden.' Burgemeester Verkerk: 'Ik kom heel regelmatig in deze winkelstraat in Den Hoorn. Ik heb veel affiniteit met het prettige, rustig kabbelende leven in dit dorp. Een nieuw streekproduct in de vorm van dit heerlijke Kaaskopje past daar prima in.'


Aanbieding eerste kaaskopje aan burgemeester Verkerk en wethouder Vuijk, foto Gemma van Winden.

Midden-Delflandse streekproducten

Het Kaaskopje is speciaal ontwikkeld door Tineke van den Berg, ondernemer van Boerenbont in Maasland, die onlangs ook de Midden-Delflands appelsap introduceerde. De ingrediënten van het Kaaskopje zijn puur en de komijnekaas en boter worden gemaakt door zuivelboerderij Van Winden in Schipluiden. Het is te koop bij Wessels Kaas & Noten. Tineke van den Berg verwacht dat de komende tijd meer streekproducten in Den Hoorn beschikbaar komen. Met hulp van de stichting Groen Goud worden nieuwe producten gekoppeld aan ondernemers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Aantrekkelijke streekproducten als het Kaaskopje, boerenboter en de al eerder geïntroduceerde appelsap (bij Klein Westland) zullen niet alleen de burgemeester van Delft, maar ook de inwoners van die stad naar het, in 2013 vernieuwde, winkelcentrum Den Hoorn trekken.

Meer informatie over het Kaaskopje bij Boerenbont, Maasland, Kortebuurt 16, 3155 EH Maasland.

Bron: Persbericht Groen Goud.

03 april 2024