Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Cult Royale 2012 - een unieke belevenis in Schipluiden

20 & 21 januari 2012. Op vierentwintig locaties, veelal woonkamers en schuren, en enkele horeca locaties, werden op zaterdagmiddag en -avond zo'n 50 acts van een half uur vertoond, veel hiervan zelfs meerdere keren. Met de Cult Royale blokkendoos was het voor het publiek de kunst een goede planning te maken. De opening vond zaterdagmiddag plaats in het Oude Gemeentehuis, waar Vivace een aantal delen uit de Vespers opus 37 van Sergei Rachmaninov uitvoerde. 

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Vivace met een aantal delen uit de Vespers opus 37 van Sergei Rachmaninov

Wat doet ú als de TV het niet doet?

Elk jaar is er op vrijdagavond een ludieke activiteit waarbij huiskamerramen tot etalages worden omgebouwd. Het thema van dit jaar was: 'Wat doet ú als de TV het niet doet?'. Tijdens de avondwandeling langs negentien adressen werd duidelijk dat er nog genoeg leuke dingen te doen zijn. Handwerken scoorde heel hoog; ook puzzelen, plaatjesdraaien, sjoelen, darten, bingo en andere spellen kwamen voorbij; hier en daar kon men ook zelf meedoen. Kunstuitingen als schilderen en keramiek konden worden bekeken. Ook muziekmaken met de Boerenkapel in Café Sport behoorde tot de mogelijkheden. Een collage...

Wat doet ú als de TV het niet doet?

Cult Royale Festival

Meteen na de opening trokken grote groepen mensen naar de festivallocaties aan de Dorpsstraat, Vlaardingsekade, Singel en Keenenburgweg. Voor de kinderen waren de activiteiten vooral geconcentreerd langs de Keenenburgweg met knutselen, toneel, voorlezen. De streetdance workshop werd net aan de andere kant van de Valbrug bij Van Wijk gehouden.

De goed voorbereide festivalgangers hadden hun wensenlijstjes klaar en liepen vastbesloten steeds naar de volgende huiskamertheaters. Maar... Vol is Vol... dan is de keuze plotseling weer heel lastig. Vooral tijdens het avondprogramma, waarbij het gele armbandje als entreebewijs gold, was het zaak ruim vóór aanvangstijd aanwezig te zijn; meestal stond er al een rij. Zo kon Klein Keenenburg slecht 20 toeschouwers per keer in de woonkamer kwijt. De foto's op deze pagina verraden de route van ondergetekende met alleen maar prettige verrassingen! 

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
De Mirakelse TV-tunes Coverband bij fam. Frerichs.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Knutselen in de Dorpshoeve.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Sue The Night, singer-songwriter bij Indigo.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Jozef and the amazing technicolor® dreamcoat, preview in het Notenschip; zie website.


De Buitenkennel en Jack in the box, hilarisch toneel met oude hits in de schuur van Groot.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Mostert & Van Leeuwen met nuttige adviezen over het Internetdaten in de keuken van Holtkamp.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Louisiana Cats met heerlijke Cajun- en Zydecomuziek in de schuur van Van Dijk.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Channah singer-songwriter met een karakteristiek geluid bij fam. Geels.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012
Tom Waits in a New Coat of Paint, Katja Maria en Esther van Es met prachtige vertolkingen.

The Maxima's Cult Country Club

Tot in de kleine uurtjes kon worden nagefeest in de Dorpshoeve met de Maxima's en veel gasten (foto's). Ook in het Oude Gemeentehuis en bij Indigo ging het feest nog even door.

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012

Cult Royale Schipluiden - 20 & 21 januari 2012

Cult Royale Schipluiden 20 & 21 januari 2012

Nog maar iets meer dan een week en dan is het zover, Cult Royale 2012 gaat van start!
Hopelijk heb je een kaart kunnen bemachtigen, want het was binnen no-time uitverkocht tijdens de Warme Wintermiddag bij Indigo. Heb je geen kaart? Geen paniek, want de vrijdagavond en het zaterdagmiddagprogramma is gratis toegankelijk voor iedereen.

Niet genoeg? Je kunt ook altijd medewerker worden. Als medewerker hoor je helemaal bij de club; je draagt je steentje bij aan je favoriete festival en je mag gratis naar alle acts. Denk niet dat je geen tijd hebt om acts te bekijken want je wordt met zijn drieën ingedeeld bij een locatie dus je kunt elkaar gewoon afwisselen! En dan is er natuurlijk nog de borrel achteraf... :-)

Laatste puzzelstukjes

We zijn de laatste puzzelstukjes nog aan het leggen en jij kunt ons nog helpen! Vrijdagavond laat Schipluiden zien wat je allemaal kunt doen in plaats van altijd maar doelloos zappend naar de TV staren. Woon je in de dorpskern en wil je ook laten zien wat leuk is? Meld je aan!
De hele regio loopt uit om alle musea te bekijken, acts te bewonderen en mee te doen aan alle activiteiten die de Schipluidenaren organiseren!

En dan nu: laat de voorpret beginnen!

Heb je het blokkenschema al gezien? Die staat online. Weet jij al wat je allemaal gaat zien tijdens Cult Royale??????? In de gazette die deze week wordt rondgebracht lees je wat wij allemaal aanraden. Uiteraard ook op de website: www.cultroyale.nl.

Kooksterretjes gezocht

Er is nog plek bij Prakkie Royale. Mensen schuiven gezellig bij elkaar aan tussen het middag- en avondprogramma op zaterdag 21 januari. We zijn vooral nog op zoek naar Koks Royale, dus als jij thuis nog een stoel over hebt tijdens Cult Royale, meld je dan snel aan als kok! Voor meer info kijk op de website. Natuurlijk mag je je ook nog aanmelden als eter, lekker makkelijk!

We hopen dat jij er net zoveel zin in hebt als wij en dan zien we je de vrijdagavond de 20e en zaterdagmiddag en -avond de 21e!

Bron: Nieuwsbrief Cult Royale 11 januari 2012

04 april 2024