Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Eerste 'Twee gezichten van... Midden-Delfland' overhandigd

15 juni 2012. Tijdens een besloten bijeenkomst in het Rechthuis van Zouteveen aan de Vlaardingervaart ontving burgemeester Arnoud Rodenburg het eerste exemplaar van het boek 'Twee gezichten van... Midden-Delfland' van auteur Trudy Werner-Berkhout. Mede-auteur Jacques Moerman en fotograaf Henk Groenendaal bundelden de 110 Twee gezichten artikelen in een aantrekkelijk en kleurrijk boek. Tijdens de Midden-Delfland Dag op 16 juni en in de twee musea van Midden-Delfland, Het Tramstation en De Schilpen, is het boek te koop voor de speciale prijs van € 19,90. Vanaf 1 juli wordt de prijs € 24,95.

De 110 artikelen, die steeds een oude en nieuwe foto bespreken van een locatie in de gemeente Midden-Delfland, verschenen in de afgelopen tien jaar in de media. Eerst in het gemeenteblad van Schipluiden en, na gemeentelijke herindeling, van Midden-Delfland, en vanaf 2005 in de Schakel Midden-Delfland. Zo werden o.a. kerken, molens, bruggen, boerderijen en woningen besproken. De lezer krijgt zo een goed historisch beeld van de locaties. Vaak ook worden de personen genoemd die daar gewoond of gewerkt hebben. Het boek geeft zo een goed beeld van de cultuurhistorie van Midden-Delfland.

Twee gezichten van... Midden-Delfland


'Twee Gezichten van… Midden-Delfland' samengebracht in één boek

Medio juni komt het boek 'Twee Gezichten van… Midden-Delfland' uit. Het boek bevat 110 verhalen van locaties in Midden-Delfland, die eerder vanaf 2002 werden gepubliceerd in het gemeenteblad en vanaf 2005 in De Schakel Midden-Delfland. Van 15 juni tot 1 juli geldt een speciale kortingsprijs van € 19,95, daarna € 24,95. Het boek is een prachtig blijvend cadeau, heel geschikt voor vaderdag of voor de vakantie. De kleurrijke uitgave is te koop in Museum De Schilpen in Maasland en Museum Het Tramstation in Schipluiden.

Uit de reacties in de afgelopen jaren is gebleken dat velen de artikelen altijd met plezier en interesse hebben gelezen. De artikelen in de krant bestonden uit twee foto's en een tekst met veel historische informatie, waaronder vaak bijzondere gegevens van de bewoners of gebruikers van de panden of locaties. Niet zonder reden hebben veel lezers de artikelen uitgeknipt en verzameld. De samenstellers, Henk Groenendaal, Jacques Moerman, Trudy Werner-Berkhout, bereikten de laatste jaren regelmatig het verzoek om alle bijdragen in één publicatie uit te geven. Het is belangrijk dat de verhalen bewaard blijven.

Dankzij financiële steun van de gemeente en van beide historische verenigingen verschijnt er nu een boek, waarin voor het eerst alle woongemeenschappen van Midden-Delfland beschreven worden. Naast Maasland, Schipluiden, Den Hoorn en 't Woudt komen ook Zouteveen, De Zweth en andere buitengebieden aan de orde. Op een dubbele pagina worden in het boek steeds twee afbeeldingen, een oude en een nieuwe, van een locatie besproken. Voor de uitgave zijn de teksten geactualiseerd. Ook is er bij veel bijdragen een extra foto toegevoegd, veelal met personen erop.

Twee gezichten van... Midden-Delfland boek

De uitgave is op A4-formaat en de foto's zijn in kleur. Aan de afleveringen gaat een hoofdstuk vooraf, waarin de woonkernen van Midden-Delfland worden getypeerd. Kaartjes geven de ligging aan van alle besproken situaties. De Drukgroep Maasland is verantwoordelijk voor de vormgeving en druk.

De oplage van het boek is relatief klein gehouden. Dit betekent dat geïnteresseerden er snel bij moeten zijn. De adressen van de vaste verkooppunten zijn: Museum De Schilpen,'s Herenstraat 24 te Maasland en Museum Het Tramstation, Otto van Zevenderstraat 2 te Schipluiden. U kunt hier terecht op de openingstijden. De Schilpen is open op zaterdag van 11.00-17.00 uur, woensdag van 14.00-1700 uur, 1e zondag van de maand van 14.00-17.00 uur. Het Tramstation heeft als openingstijden: woensdag, zaterdag en 1e zondag van de maand van 14.00-16.00 uur.

Bron: Persbericht Historische Verenigingen Maasland en Oud-Schipluiden - 29 mei 2012

03 april 2024