Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Van Afstallen komt uitstellen...
-succesvolle musical uitgesteld door sneeuw en gladheid-

15 januari 2013. Door de sneeuwval en de weersverwachting voor de komende avonden met nog meer sneeuw en gladheid vindt Dario Fo het verstandiger om de musical Afstallen een week uit te stellen. Voor zowel de techniek als voor de bezoekers en de cast, waaronder veel ouderen en kinderen, geeft dit winterweer een te groot risico. In plaats daarvan worden er volgende week twee voorstellingen gespeeld en wel op woensdag 23 en donderdag 24 januari, aanvang 19.30 uur.

De toegangskaarten die al gekocht zijn, zijn uiteraard volgende week geldig.
Om er zeker van te zijn dat we dan voor iedereen een stoel hebben verzoeken we om uw reservering of de wijziging van uw reservering naar een andere avond, aan ons door te geven via 0174-244455 of info@dariofo.nl 

Dus, ieder die al een kaartje heeft of heeft gereserveerd verzoeken wij om even te bellen/mailen om door te geven op welke avond u nu komt.

Van Afstallen komt uitstellen...

Mocht u een kaartje hebben en niet in de gelegenheid zijn de musical volgende week te bezoeken, dan kunt u op vertoon van uw kaartje het geld terugkrijgen bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Voor de musical Afstallen op 23 en 24 januari om 19.30 uur zijn nog kaarten verkrijgbaar bij Dario Fo via 0174-244455 of info@dariofo.nl 
De musical wordt gespeeld in hal 458 op ABC Westland.
Meer informatie op www.afstallen.nl 

Musical Afstallen in Westland nogmaals verlengd

14 januari 2013. Wegens groot succes extra voorstellingen van de nieuwe Westlandse musical Afstallen op 16, 17, 18 en 19 januari 2013 bij ABC Westland Poeldijk. 

Op veler verzoek een extra serie voorstellingen van de nieuwe Westlandse musical 'Afstallen', nu in Poeldijk.
Een nostalgisch Westlands begin van het nieuwe jaar met prachtige muziek van ruim 150 zangers uit Westland en een live orkest. Ontroering en herkenbare situaties. Afstallen is Westlands voor vrijend afscheid nemen in een donker hoekje, als er ergens nog een vrij plekje te vinden was bij de grote Westlandse gezinnen net na de oorlog....

Pubieksreacties: 'Meters kippenvel', 'Fantastisch gezongen', 'Een feest van herkenning', 'We hebben genoten'
'Iedereen moet dit zien', 'Helemaal goud', 'Ik ga nog een keer', 'Je mot dur bij wezen'.

Informatie:

Data: 16 17 18 19 januari 2013; Aanvang 19.30 uur.
Plaats: Hal 458, ABC Westland, Poeldijk.
Kaarten: € 30 eerste rang; € 20 tweede rang.
Reserveren: Vanaf heden via info@dariofo.nl.

Kaartverkoop
Kees Toets CD Shop, Kijckerweg 22, 2678 AD De Lier.
Sigaren magazijn De Wilde BV, Prins Hendrikstraat 14, 2671 JH Naaldwijk
Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88 in Poeldijk, tel 0174 244455.

Afstallen is een productie van Dario Fo i.s.m. Koperen Kees met dank aan Gemeente Westland, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Fonds Westland, Fonds voor Cultuurparticipatie.


Wegens groot succes extra voorstellingen Westlandse musical 'Afstallen' !

30 november 2012. Vanwege de enorme belangstelling voor de nieuwe Westlandse musical 'Afstallen' worden er volgende week maar liefst 4 extra voorstellingen gespeeld. Op donderdag 6 december, vrijdag 7 december, zaterdag 8 december en zondag 9 december om 19.30 begint de voorstelling in de tot theater omgebouwde hal van DC Prominent in De Lier. Morgen al, zaterdag 1 december tussen 10.00 en 13.00 uur, zijn de kaarten voor deze nieuwe reeks te koop bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88 in Poeldijk.

De Westlandse musical 'Afstallen' is doorspekt van herkenbare, typisch Westlandse situaties, met prachtige muziek en herkenbare liedjes over Westland in de twintiger jaren, net na de oorlog en Westland zoals het nu is. De rode draad in het verhaal is het leven van Tinus, een tuinderknecht die droomt van een leven als rozenkweker.
En natuurlijk haat het ook over het harde werken in de tuin en op het land, dansles in de stad, de schuit die naar de veiling vaart, de druivenprinses, de vergankelijkheid en.... "afstallen": afscheid nemen van je meissie, als er tenminste ergens een plek voor te vinden was met al die broers en zussen bij wie de hormonen ook door het lijf gieren.

De teksten zijn geschreven door Ruben van Gogh en de muziek is van componist Bob Zimmerman. De musical wordt uitgevoerd met meer dan 150 Westlanders; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, Westlandse Harmoieën en professionele muzikanten.
Telersvereniging Prominent in de Lier heeft wederom de bedrijfshal beschikbaar gesteld om de musical uit te voeren.

'Afstallen' is een productie van Koperen Kees in samenwerking met Dario Fo, ondernemers in de kunst.

Speeldata musical Afstallen:
6, 7, 8 en 9 december 2012; aanvang 19.30 uur
DC Prominent, Scheeweg 9, 2678 NT De Lier
Eerste rang € 30,- Tweede rang € 20,-.
Kaartverkoop Dario Fo/Koperen Kees, Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk.
Bedrijfsarrangementen mogeijk. Bel 0174-244455.
Kijk voor actuele informatie op www.afstallen.nl


Nog even en het 'Afstallen', de musical, kan beginnen...

21 november 2012. Na het overweldigende succes van 'Kromme Jongens, de musical', de eerste echt Westlandse musical, gaat op 28 november van dit jaar de nieuwe Westlandse musical 'Afstallen'‚ in première. Prachtige muziek en herkenbare liedjes over Westland in de twintiger jaren, net na de oorlog en Westland zoals het nu is. De rode draad in het verhaal is het leven van Tinus, een tuindersknecht die droomt van het leven als rozenkweker.

De teksten zijn geschreven door Ruben van Gogh en de muziek is van componist Bob Zimmerman. De musical is doorspekt van herkenbare, typisch Westlandse situaties: het harde werken in de tuin en op het land, dansles in de stad, de schuit die naar de veiling vaart, de druivenprinses, de vergankelijkheid en natuurlijk afstallen: afscheid nemen van je meissie, als er tenminste ergens een plek voor te vinden was met al die broers en zussen bij wie de hormonen ook door het lijf gieren.

Voor bedrijven die op de valreep een bedrijfsuitje willen organiseren of nog op zoek zijn naar een leuk, mooi en origineel Sinterklaascadeau voor het personeel is dit een schot in de roos. Er zijn daarom speciale bedrijfsarrangementen te verkrijgen; hiervoor kunt u kijken op www.afstallen.nl onder 'data & kaarten' of even bellen 0174-244455.

Speeldata: 28, 29, 30 november en 1 december 2012; Aanvang 19.30 uur
Plaats: DC Prominent, Scheeweg 9, 2678 NT De Lier

Prijs: Eerste rang € 30, Tweede rang € 20

Te koop bij: Kees Toets CD-shop, Kijckerweg 22, De Lier.
Kester2Wielers, Herenstraat 71, 2291 BC, Wateringen.
Sigarenmagazijn De Wilde, Prins Hendrikstraat 14, 2671 JH, Naaldwijk

Koperen Kees, Voorstraat 88 2685 EP Poeldijk, tel.0174-244455

Nog even en het 'Afstallen',de musical, kan beginnen...

Nieuwe Westlandse musical 'Afstallen'

Na het overweldigende succes van 'Kromme Jongens, de musical', de eerste echte Westlandse musical, gaat op 28 november van dit jaar de nieuwe Westlandse musical 'Afstallen' in première. Vijf jaar nadat 26.398 mensen 'Kromme Jongens, de musical' bezochten in de hal van Prominent en de hal van Mustang Demolition wordt de hal van DC Prominent in De Lier opnieuw ingericht als theater. Nu met prachtige muziek en herkenbare liedjes over Westland in de twintiger jaren, net na de oorlog en Westland zoals het nu is. 

De rode draad in het verhaal is het leven van Tinus, een tuinder die droomt van het leven als rozenkweker. Hij zingt: "En dan m'n handen, net klauwen, met nagelranden, die rouwen. Oh, was ik maar gewoon, een rozenkwekerszoon, dan zou ik haar de mooiste rozen geven, maar waar ik tussen sta, zijn bloemkolen en sla."

De teksten zijn geschreven door Ruben van Gogh en de muziek is van componist Bob Zimmerman. De musical is doorspekt van herkenbare, typisch Westlandse situaties: het harde werken in de tuin en op het land, dansles in de stad, de schuit die naar de veiling vaart, de druivenprinses, de vergankelijkheid en natuurlijk afstallen: afscheid nemen van je meissie, als er tenminste ergens een plek voor te vinden was met al die broers en zussen bij wie de hormonen ook door het lijf gieren.

De musical wordt uitgevoerd met meer dan 150 Westlanders; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, Westlandse Harmonieën en professionele muzikanten. Telersvereniging Prominent in de Lier heeft een bedrijfshal beschikbaar gesteld om de musical uit te voeren. 'Afstallen' is een productie van Koperen Kees in samenwerking met Dario Fo, ondernemers in de kunst.

Nieuwe Westlandse musical 'Afstallen' - 28, 29, 30 november en 1 december 2012

Informatie: e-mail: info@koperenkees.nl; website: www.afstallen.nl
Facebook:  dario.fo.ondernemersindekunst en Twitter: @dariofopoeldijk

Afstallen met oud-druivenprinses Tiny van der Knaap

Een mooie verschijning, dat is ze met haar 79 jaar. Druivenprinses van 1955, Tiny van der Knaap.
Tiny speelt een belangrijke rol in de nieuwe voorstelling 'Afstallen' van Koperen Kees en Dario Fo.
Een musical over oude mensen die terugkijken op hun leven in Westland, doorspekt van mooie, nostalgische liedjes, waarvan de titel de nodige vragen oproept, zo ook bij Tiny, want wat betekent dat 'Afstallen' nou?

'Ik heb in alle encyclopedieën en woordenboeken gekeken maar heb het niet kunnen vinden', aldus Tiny. Het 'Afstallen' komt vanuit de veehouderijen waar werd afgestald als de koeien nog een keer werden gecontroleerd tijdens een laatste rondje door de boer in de stal. Dit wordt tegenwoordig ook wel door tuinders gebruikt maar in de betekenis van de musical wordt verwezen naar het thuisbrengen van je liefje en dan nog even afscheid nemen bij de poort of in de tuin, bij de achterdeur of op het pad. In de grote gezinnen van vroeger stond overal wel iemand 'af te stallen' op de werft.

Tiny is gevraagd voor de rol van Mathilde, de vroegere druivenkoningin. Een rol die natuurlijk op haar lijf geschreven is kijkend naar de ervaring die ze zelf heeft als druivenprinses.
Tiny is een zeer bedrijvig iemand; ze is altijd gek op taal geweest en wilde vroeger graag onderwijzeres worden. Die droom zag ze geen werkelijkheid worden want in die tijd werd er getrouwd en kreeg je kinderen. Nadat je getrouwd was mocht je niet blijven werken.

Nieuwe Westlandse musical 'Afstallen' - 28, 29, 30 november en 1 december 2012

Vervolgens deed ze jarenlang de boekhouding van haar man, in die tijd een zelfstandig ondernemer. Maar op latere leeftijd heeft ze van alles opgepakt om toch te doen wat ze graag wilde en waar ze goed in was en nog steeds is. Nu zit ze in de vereniging Genealogie (stamboomonderzoek) waarin ze zeer actief is. In de Westlandse Druiventuin krent zij als een van de vele vrijwilligers jaarlijks met veel plezier druiven en geeft krentlessen en rondleidingen en zit in de jury van de krentwedstrijd aldaar samen met 2 professionele tuinders. Ook geeft ze wekelijks Nederlandse les aan haar buurman uit Iran en leest ze voor aan ouderen. Dit alles met veel liefde en betrokkenheid.

De liefde voor druiven zit haar in het bloed; vroeger hadden ze thuis 16 kassen met druiven. Ze is trots op haar streek en voelt zich een soort ambassadrice voor Westland, net zoals vroeger toen ze druivenprinses was in 1955 en overal langsging om druiven te brengen en te promoten. Ziekenhuizen, bejaardenhuizen, etc. en langs de burgemeesters van alle 6 gemeenten.
Ook bezocht zij in de feestweek diverse tuinbouwveilingen. In die tijd nog 12 in getal.
Zelf heeft ze voor haar kleindochter een boek gemaakt, want Tiny, duizendpoot die ze is, schrijft ook! Een boek met alle verhalen over hoe het vroeger was, wat je deed, wat je at, je eerste liefde en hoe er 'afgestalt' werd. Belangrijk om de verhalen levend te houden, zo zegt Tiny, omdat dat is waar ik vandaan kom en waar ik trots op ben. Het wordt een drukke tijd maar voor een musical met de verhalen van vroeger en mooie muziek heb ik het graag over!

03 april 2024