Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Presentatie Verdwenen Maaslandse middenstanders!

Zaterdag 12 mei vindt in Café De Pynas om 10.00 uur de officiële presentatie plaats van het boek Verdwenen Maaslandse middenstanders. Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland zal het eerste exemplaar uitreiken aan een markante Maaslander. Naast Rodenburg zal ook wethouder Tineke van Nimwegen aanwezig zijn bij de presentatie, die tot circa 10.30 uur zal duren. Na het officiële (besloten) gedeelte kunnen de mensen die het boek al in de voorverkoop hebben besteld tot 12.00 uur 's middags hun exemplaar of exemplaren afhalen.

In het boek nemen Tiny van der Meer en Fred Louter de lezer met tekeningen en anekdotes mee terug naar het Maasland van na de Tweede Wereldoorlog, toen het dorp nog tientallen winkels telde. Het was een tijd waarin Maaslandse winkeliers namen droegen als Van den Engel, Kapteijn, Rijkelijkhuizen, Van der Meijs en Everaarts. Een tijd ook waarin de bakker zijn brood nog aan de deur bracht en de winkeliers, dankzij de Maaslanders, dat brood nog goed konden beleggen. Verdwenen Maaslandse middenstanders is hierdoor een feest van herkenning naar lang vervlogen tijden!

Naast de tientallen tekeningen en diverse teksten van en over verdwenen Maaslandse winkeltjes, bevat de uitgave ook twee lange portretten van voormalige winkeliers. Het gaat om precies te zijn om Henk Moerman en Mien van Aalst. Fred Louter interviewde de twee recent en dit leverde prachtige, vaak ook ontroerende portretten op van Maaslanders, die in de herfst van hun leven terugkijken op hun periode in Maasland in het algemeen, maar op hun periode als middenstander in het bijzonder.

Het boek Verdwenen Maaslandse middenstanders mag zich nu al verheugen in een enorme populariteit. Voordat het boek uit is, zijn al bijna 200 exemplaren verkocht. Het bewijst de grote interesse voor lokale geschiedenis onder Maaslanders, maar zeker ook onder overige belangstellenden. Verdwenen Maaslandse middenstanders is vanaf 12 mei voor slechts € 12,95 te koop bij DA Maasland en Bloemisterij Bloei in winkelcentrum Veldesteijn in Maasland. In Maassluis kunnen geïnteresseerden terecht in Boekhandel Het Keizerrijk aan de Noordvliet. Bestellen kan ook via de website van uitgeverij RETROVISION: www.retrovision.nl. U krijgt het boek dan eventueel gewoon thuisgestuurd.

Verdwenen Maaslandse middenstanders
ISBN 9789081214902


Boek: Verdwenen Maaslandse middenstanders

Verdwenen Maaslandse middenstanders mag zich verheugen in een grote belangstelling! Het boek is nog niet eens verschenen, maar nu al hebben zo'n 80 mensen via internet hun bestelling doorgegeven aan uitgever Fred Louter van RETROVISION.

Zoals bekend telde het dorp Maasland tot in de jaren zestig/zeventig van de vorige eeuw tientallen winkels. Het was een tijd waarin Maaslandse winkeliers namen droegen als Van den Engel, Kapteijn, Rijkelijkhuizen, Van der Meijs en Everaarts. Namen die bij met name de iets oudere Maaslander talloze beelden en herinneringen op zullen roepen.

De winkeltjes van toen zijn inmiddels vrijwel allemaal verdwenen. Het binnenkort te verschijnen boek Verdwenen Maaslandse middenstanders … neemt u aan de hand van de prachtige waarheidsgetrouwe tekeningen van Tiny van der Meer (Maasland) én op basis van lokale wetenswaardigheden echter mee terug in de tijd. De tijd dat de bakker zijn brood nog aan de deur bracht en de winkeliers, dankzij de Maaslanders, dat brood nog goed konden beleggen. Verdwenen Maaslandse middenstanders is hierdoor een feest van herkenning naar lang vervlogen tijden!

Dit boek zal rond mei 2012 in een beperkte oplage voor € 12,95 te koop zijn. Houd voor de exacte datum onze website en de lokale huis-aan-huiskranten in de gaten! U kunt nu al uw exemplaar bestellen via het bestelformulier op www.retrovision.nl

Verdwenen Maaslandse middenstanders

Verdwenen Maaslandse middenstanders

Bron: Persbericht 20 februari 2012

04 april 2024